Blog

Uncategorized

Festivalul de Film Horror și Fantastic Lună Plină se…

Festivalul de film horror și fantastic Lună Plină se amână pentru anul viitor. Festivalul ar fi trebuit să aibă loc între 20-23 august, în comuna Biertan din județul Sibiu.

Din păcate am fost nevoiți să amânăm acest festival întrucât în zona Biertan există un posibil focar epidemiologic și atât noi, organizatorii, cât și autoritățile, ne-am gândit să nu riscăm în niciun fel sănătatea participanților sau a comunității locale. Am sperat până în ultimul moment că vom putea găsi o soluție pentru a organiza acest eveniment la care ținem foarte mult – însă am hotărât să nu sacrificăm experiența completă a festivalului care include pe lângă proiecțiile de film și o zonă de camping special amenajată, ghost-hunts, cine-concerte și tururi cu bicicleta prin împrejurimi.” declară Oana Giurgiu, directorul festivalului.

Participanții care au achiziționat deja bilete pentru ediția ce ar fi trebuit să aibă loc la Biertan vor primi banii înapoi, pe baza unui mail trimis pe adresa office@eventbook.ro.

Echipa festivalului este dedicată să găsească în continuare cele mai bune soluții pentru a organiza festivalul Lună Plină – primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic.

Uncategorized

Festivalul de Film Horror și Fantastic Lună Plină va…

Între 20-23 august, în comuna Biertan din județul Sibiu, cinefilii și iubitorii de natură și patrimoniu transilvănean vor avea ocazia să participe la cea de-a IXa ediție a festivalului de film horror și fantastic Lună Plină.  

 

Programat inițial pentru începutul lunii august, organizatorii au decis să mute festivalul astfel încât să se asigure că vor fi respectate toate regulile de siguranță și igienă pentru un festival de film. Bilete sunt disponibile la un preț special până pe 1 iulie: de la 65 lei pentru acces la proiecții sâmbătă și duminică la 120 lei abonament pentru toate cele 4 zile și acces în camping. Bilete pot fi achiziționate de pe https://eventbook.ro/program/luna-plina

 

Programul festivalului include proiecții de film în aer liber, cine-concerte și activități în natură precum ture cu bicicleta, ghost-hunt sau degustări de produse tradiționale din zona Transilvaniei. 

 

Biertan este una dintre primele așezări germane din Transilvania (1283), situată într-o zonă deluroasă, la numai 25 km distanță de Sighișoara și Mediaș. Un spațiu ideal pentru vizionări în aer liber, Biertanul are o piață centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă arhitecturală protejată de UNESCO.

 

Selecția de filme include cele mai noi și captivante producții, precum și filme clasice horror & fantastice.  Proiecțiile în aer liber au loc la Grădina Méliès (curtea Centrului Evanghelic pentru Tineret/Casa Parohială) și la Cinema Vertigo (curtea interioară a Școlii generale din apropierea campingului).

 

Cinefilii au la dispoziție pentru cazare pensiunile din zonă, dar și un camping îngrădit și păzit, dotat cu dușuri și toalete publice, un punct de predare a obiectelor de valoare și barul “La Tăruș”. Mai multe detalii despre cazare găsiți aici: http://bit.ly/CazareBiertan.

Stiri

Treasure Hunt online: câștigătorii abonamentelor Lună Plină!

ARTICOL ACTUALIZAT ÎN 5 AUGUST, ORA 16:00

Avem câștigătorii Moon Hunt-ului online: felicitările merg către Andreea Dinu și Ruxandra Golea, ale căror răspunsuri corecte au fost alese prin tragere la sorți dintre toate răspunsurile corecte înregistrate. Andreea și Ruxandra, vom încerca timp de 24 de ore să luăm legătura pentru a ne asigura că premiul ajunge la voi! Ne puteți, de asemenea, scrie pe pagina de Facebook Lună Plină.


ARTICOL ORIGINAL

În 2019, sărbătorim 50 de ani de la prima aselenizare: ești invitat la un treasure hunt online în care pornești în expediție spre Lună! Rezolvă cele 3 provocări ale profesorului Barbenfouillis și câștigă abonamente la festivalul Lună Plină(8-11 august, Biertan).

CUM FUNCȚIONEAZĂ: Citește indiciile de pe pagina Moon Hunt. Va trebui să îți folosești imaginația pentru a descoperi codurile ascunse și să reușești să le descifrezi. Poți rezolva una, două sau toate trei probele – fiecare răspuns corect trecut în formularul de înscriere îți aduce o șansă în tragerea la sorți pentru unul din cele 2 abonamente puse la bătaie!

Stiri

Maraton „Nightmare on Elm Street”

Vino să cunoști monstrul visurilor tale: Freddy Krueger, terifiantul protagonist al francizei „Nightmare on Elm Street” la cea de-a opta ediție a festivalului Lună Plină!

Cu ocazia a 35 de ani de la lansarea primului „Nightmare on Elm Street”, întreaga serie originală va fi proiectată în premieră în cadrul festivalului.

Festivalul va avea loc în perioada 8-11 august 2019. 

Bilete, abonamente și coșmaruri:https://bit.ly/2Yk6ywg