“What we do in the shadows” câștigă trofeul “Lună Plină” 2014

Timp de cinci zile, spectatorii prezenți la Biertan au văzut filme – indoor și în aer liber – , au aplaudat la concerte, au vizitat expoziții, s-au jucat și au dansat până în zori pe muzica DJ-ilor invitați.

Tribulațiile unor vampiri moderni / What We Do in the Shadows (Noua Zeelandă, 2014), filmul scris, jucat și regizat de Taika Waititi și Jemaine Clement a câștigat deopotrivă trofeul „Lună Plină” și Premiul Publicului. Cei trei membri ai juriului, Mihai Chirilov (director artistic TIFF), Artur Brzozowski (programmer Fantasy FilmFest – Germania) și Tom Lukaszewicz (co-director Black Bear Filmfest –  Polonia), s-au declarat încântați de faptul că opțiunea lor unanimă a coincis cu preferințele spectatorilor. Taika și Jemaine, care au fost invitații speciali ai acestei ediții, au fost foarte tușați de aceste prime două premii, mai ales că „vin din patria mamă”.

Juriul a acordat o mențiune specială celuilalt film cu vampiri din competiție – Vară însângerată / Summer of Blood (SUA, 2014), scris, jucat și regizat de Onur Tukel. Cel mai bun scurtmetraj a fost decis prin votul publicului – trofeul „Lună Plină” 2014 a revenit filmului Moritz and the Woodwose, în regia germanului Bryn Chainey.

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film