THE RAMBLER castiga primul trofeu “Luna Plina”

Duminică, 18 august 2013, s-a încheiat cea de-a 2-a ediție a  Festivalului de Film Horror & Fantastic  „LUNĂ PLINĂ”, primul și unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen. Timp de cinci zile, cei aproape 5000 de spectatori prezenți la Biertan au văzut filme – indoor și în aer liber – , au aplaudat la concerte, au vizitat expoziții și au dansat până în zori pe muzica DJ-ilor invitați.
 
Hoinarul / The Rambler, cel de-al doilea lungmetraj al americanului Calvin Lee Reeder, a câştigat  trofeul ”Lună Plină” 2013 pentru Cel mai bun film. Juriul și-a motivat decizia spunând că The Rambler e „un film care explorează necunoscutul și-și poartă spectatorii într-o călătorie misterioasă, întunecată și imprevizibilă; un film intelectual în complexitatea sa, care are o viziune curajoasă și se petrece într-un univers cu totul unic.”.
 
Juriul a acordat o mențiune specială filmului Citadela / The Citadel, în regia irlandezului Ciaran Foy, „un film foarte personal a cărui acțiune se desfășoară întrun mediu urban claustrofobic, un film care evidențiază latura întunecată a societății moderne și care reușește să transmită cu succes publicului spaimele foarte reale ale regizorului.”.
 
Juriul Lună Plină 2013 a fost format din Kristina Buozyte, scenarist și regizor al filmului Aurora / Vanishing Waves, difuzat la Lună Plină 2013 în secțiunea „Tenebre” și laureat cu premiul Melies d'Or 2012 pentru Cel mai bun lungmetraj european fantastic al anului, Christian Hallman, regizor/producător și selecționer al Festivalului Fantastic de la Lund și Tomaz Horvat, director artistic al Festivalului Fantastic Grossmann.
 
Cel mai bun scurtmetraj a fost decis prin votul publicului – Trofeul „Lună Plină” 2013 a revenit filmului Somn-muncă / Sleepworking, în regia britanicului Gavin Williams.
 
Spectatorii au decis și cel mai popular film din competiția de lungmetraj –  Călător în timp / Safety Not Guaranteed, în regia americanului Colin Trevorrow, premiat pentru scenariu la Sundance & Independent Spirit, a câștigat detașat „Premiul Publicului”.