Programul Luna Plina 2015

A patra ediție a Luna Plina – Festivalului Filmului Horror si Fantastic va avea loc în perioada 14-16 august în Biertan, la Grădina Melies, Cinema Vertigo și Sala Karloff. Anul acesta, trei American masters (Steven Spielberg, Joe Dante, Lewis Teague) se întâlnesc la Luna Plina în compania clasicelor „Fălci”, „Piranha”, „Alligator”, toate prezentate în versiuni restaurate.

"Falci/Jaws", primul blockbuster modern, va rula vineri la Gradina Melies la fix 40 de ani de la premiera, iar sâmbătă, la Cinema Vertigo, vom sărbători pe "The Rocky Horror Picture Show", care în august 2015 împlinește 40 de ani! La Luna Plina vin și "Piranha", o productie Roger Conrman in regia lui Joe Dante, un omagiu sanglant-satiric adus filmului "Falci/Jaws", "Alligator", un cult subevaluat, pe un subiect ironic-improbabil și cu Robert Forster într-un rol de zile mari sau "Realite", o nouă șarjă semnată Mr. Oizo, cu Alain Chabat pe post de regizor care-și vede filmul proiectat în cinema înainte de a fi început turnajul.

De la festivalurile internationale din domeniul horror si fantastic ajung la Biertan "Horsehead", premiul de regie la Fantasporto pentru un horror halucinant cu un cast eclectic: Catriona MacColl, Philippe Nahon și Murray Head; "Cub", premiul de regie la Sitges pentru un thriller deranjant și cu copii, dar nerecomandat minorilor; "Fury: The tales of Ronan Pierce", ecranizare aiuritoare a unui graphic novel care de fapt nu există, care a câștigat premiul pentru "Cel mai bun film" la Fantastic Planet 2014.

În premieră națională vom vedea și "Bodom", primul found footage unguresc bazat pe fapte cât se poate de real-înfricoșătoare, în regia lui Gergö Elekes, József. 
 
Trofeul „Lună Plină” va fi acordat pe baza votului publicului, unuia dintre următoarele filme: Horsehead, The Fury, Bodom, Cub și Realite.