O piață fantastic de delicioasă

micii producători au venit în piața mare din Biertan cu o mulțime de produse, iar după trei ediții de festival s-au „adaptat” speficului, așa că s-ar putea să te suprindă cu creativitatea de care dau dovadă.

Poți începe cumpărăturile cu o faptă bună. La standul asociației Phoenix Speranța, găsiți cutiuțe frumos decorate, lumânări, brățări ale prieteniei și haine de inspirație populară. Au un secret: toate produsele sunt făcute de beneficiarii asociației, tineri cu handicap mental, care după ieșirea din sistemul de școlarizare al statului își găsesc aici un loc în care să fie utili și integrați. Încasările, bineînețeles, merg către ei!

Pentru gurmanzi și oameni atenți la sănătatea proprie, Felicia Tulai aduce uleiuri presate la rece: de floarea soarelui, dovleac, in sau rapiță, toate au în comun faptul că nu sunt tratate termic sau chimic. Au venit la Biertan din Luna, Cluj, însă via Bruxelles, unde au obținut Steaua de Aur pentru calitate.

Dacă ți-e poftă de un gem de ce vrei tu, treci pe la Kinga Kontos. Vișine, căpșuni, soc, muguri de brad, porumbele devin gemuri și siropuri 100% fără conservanți.

Petru Micloș, din Folt, Hunedoara, a venit la Biertan cu brânză maturată (de la vreo 3 luni la 1 an jumate, după sortiment!). Tare și tare gustoasă! Merge cu o pălincă de Sălaj, „din prună curată”, vândută de vecinul Nicolae Euge.

Cine e vedetă însă zilele astea? Pariul nostru e pe Aurora Tălmaciu – care pe lângă brânzeturi, sucuri și siropuri, te drege pe loc de orice bai cu un super-sandwich cu ingrediente naturale. „Tinerii i-au zis shaorma de Biertan și așa i-a rămas numele”. La pachet, vă rog, să ajungem la film!