Moon Hunt 2019

Moon Hunt 2019 [CONCURS ÎNCHEIAT]

Concursul prin care am oferit abonamente gratuite la festivalul Lună Plină 2019 s-a încheiat în 5 august…. ceea ce nu înseamnă că și distracția se oprește!

Puteți rezolva probele de mai jos just for fun, iar numele câștigătoarelor concursului a fost publicat aici.


 

Fanii adevărați ai filmului știu că Neil Armstrong și Buzz Aldrin NU au fost primii oameni care au pășit pe Lună. Avem dovezi: în 1902, regizorul Georges Méliès a arătat întregii lumi aventura profesorului Barbenfouillis, președintele Institutului Astronomic, care a ajuns pe Lună într-un proiectil tras de un tun imens, s-a luptat cu niște seleniți, iar apoi a venit înapoi pe Pământ chiar la timp pentru dezvelirea propriei statui. Un adevărat erou!

Alături de el au pornit alți astronomi adventurieri: Nostradamus, Alcofrisbas, Omega, Micromegas, Parafaragaramus și… tu! Profesorul Barbenfouillis a decis în ultima clipă să îți trimită o invitație în marea sa aventură – tot ce trebuie să faci e să descifrezi mesajele ascunse de profesor.

A sosit invitația de la celebrul profesor! Pe lângă ea, în plic am mai găsit un bilețel: 
 
„Dragă prietene, găsește te rog aici invitația. Am plătit gărzi să ne păzească locul de lansare, așa că nu vei putea trece decât cu invitația și cuvintele secrete pe care le găsești în ea. Ne vedem în 8 august! Al tău, Barbenfouilles”
 
Cuvinte secrete? Invitația e elaborată, dar… nu zice nimic de nicio parolă! Unde o fi?
 
HINT: Salvează fișierul la mărimea originală pentru a rezolva proba!
 
Suntem în drum spre Lună și profesorul Barbenfouilles mi-a dezvăluit de ce m-a invitat în această extraordinară aventură: colegii lui astronomi sunt, mă rog, mai astronăuci de felul lor. În timp ce ei discută metafizica, etica și poetica întâlnirilor cu potențialii seleniți, aveau nevoie de cineva care să se ocupe de lucruri mai mărunte, gen navigație.
 
Călătorim într-un proiectil, dar avem un pic de control, cât să nu ne trezim pe luna altei planete. Am trei panouri care acceptă cifre de la 0000 la 9999: primul indică sectorul de cer țintit de navă, sextantul e pentru a ne stabili poziția, iar secvența e comanda transmisă acestui incredibil proiectil în care călătorim. Mă rog, ideea-i că-mi trebuie 3 numere de câte 4 cifre.
 
L-am întrebat pe profesor ce coordonate să introduc. În loc să-mi zică cele 12 cifre, mi-a întins o foaie cu ceva mâzgăleli și a mormăit numără-le pe alea de nu le aveți voi”. N-am mai putut scoate nimic de la ei, că era ocupat să dezbată cu Nostradamus subiectul inevitabilității profețiilor.
 
Doar că „mâzgălelile” s-au dovedit a fi o poezie… ceva legată de cum vom pleca mâine la răsărit. Minunat sentiment, scrie bine Hugo, dar ce legătură are cu cifrele de care am eu nevoie?!
 
HINT: Profesorul a zis numără-le pe alea de nu le aveți voi”. Ce semne există în text, dar nu există în română?  Câte sunt și unde? Dă click pe imagine și salvează fișierul la dimensiunea originală – va fi mai simplu 🙂
Deși profesorul m-a pus să mă dau peste cap ca să găsesc niște nefericite de coordonate, VICTORIE! Instrumentele de bord (adică, în special, ochii mei și geamul de la babord) îmi spun că în câteva minute vom ajunge pe Lună! Vom fi primii oameni care…
 
… ce se aude? 
 
Dă PLAY și vezi dacă poți descifra primul semnal pe care expediția profesorului Barbenfouilles l-a auzit dinspre Lună! Oare le-a luat-o cineva înainte sau ei vor fi primii ce vor păși pe suprafața satelitului nostru?

HINT: Căștile sunt cel mai bun prieten al tău!

 
 

Ai răspunsurile? Avem abonamente pentru tine!

Poți câștiga două abonamente la festivalul Lună Plină 2019 dacă răspunzi corect la cel puțin una dintre probe!

După ce rezolvi indiciile de mai sus, completează formularul de înscriere: fiecare răspuns corect îți aduce o șansă în tragerea la sorți!

Succes și ne vedem sub Lună Plină!