Lună Plină vine la TIFF 2018 și confirmă primele evenimente din programul ediției cu numărul 7

Echipa Festivalul de Film Horror&Fantastic Lună Plină, vine la TIFF și vă invită duminică seară pe 27 mai, la Castelul Bánffy de la Bonțida, la premiera Tokyo Vampire Hotel, filmul regizorului japonez Sion Sono, filmat parțial în Cluj. Iar imediat după proiecție rămânem în decorul fabulos al Castelului  pentru o super petrecere horror organizată de Vinyl, Rum, Tapas & Wine.

Printre primele evenimente confirmate la cea de-a 7-a ediție a Festivalului de Film Horror&Fantastic (9 – 12 august, Biertan, județul Sibiu) se numără Studentul din Praga (1913, r. Paul Wegener, Stellan Rye) primul film independent din istorie. Proiecția lui va fi acompaniată live de muzica originală a CelloFun, o formulă electro-acustică creată special pentru filmele mute, ce s-a născut din viziunea comună asupra libertății de expresie și  din pasiunea pentru cinema-ul experimental a celor trei membri: Attila J. Szabó, Alexandra Andrieş și Radu Rădescu, alături de invitata lor, Irina Margareta Nistor.

Studentul din Praga, primul film de artă german, spune povestea unui tânăr student îndrăgostit fără speranță de o frumoasă contesă, care face un târg cu un vrăjitor și ajunge astfel să își piardă propria reflexie. Aplaudată atât de critici cât și de public la vremea respectivă, producția a rămas în istorie ca fiind filmul care a pus bazele expresionismului în cinematografia germană, din care s-a născut, șapte ani mai târziu, celebrul Cabinet al Doctorului Caligari.

Biletele și abonamentele (inclusiv cu camping) pentru la "Lună Plină" pot fi achiziționate de pe eventbook.ro