Ghost-hunt online: câștigătorii și soluția probelor

Proiecționistul Posedat a avut o provocare pentru prietenii festivalului: rezolvând trei probe într-un ghost-hunt online, oricine putea câștiga un abonament all-inclusive (acces la filme + camping) la ediția 2015 a festivalului.

Peste 120 de persoane au rezolvat primul indiciu, dar la finalul tuturor celor trei probe au ajuns doar 22 de concurenți. Dintre ei, prin tragere la sorți, câștigătoare a fost Mădălina Doroftei, care va primi abonamentul la ediția a patra a festivalului Lună Plină. Avem însă surprize și pentru cei care au rezolvat cel mai repede indiciile, primii înscriși pe lista câștigătorilor: Raul Duduia, Bogdan Szabo și Alexandra Casapu vor primi din partea noastră un tricou oficial Lună Plină 2015 – cu predare la Biertan!

Toți câștigătorii vor fi contactați telefonic în cursul zilei de miercuri, 12 august 2015.

Rezolvarea celor trei probe

Primul indiciu a fost imaginea de mai jos, plasată pe pagina de aici. „Unde-s nouă, doar cinci sunt din drumul corect” – din cuvântul scris mare, CONTROLUL, cinci litere indicau calea bună: CTRL+U, comanda pentru a afișa sursa unei pagini web. În sursă, chiar după cuvintele „Primul indiciu este aici:” se afla linkul spre proba următoare. Trimiterea la începuturi se putea referi fie la sursa paginii, fie la începutul fiecărui vers, prima literă fiind și prima literă a cifrelor unu, patru, cinci, șapte și opt (CTRLU din CONTROLUL). Combinația CTRL+U putea fi descoperită și analizând numele imaginii, fișierul numindu-se direct CONTROLU.jpg.

Al doilea indiciu a fost un șir de note muzicale ascunse pe pagina de Facebook a festivalului. Fiind doar două tipuri de note muzicale, ele puteau reprezenta doar un cod care să cuprindă două simboluri, precum Morse sau binar. Corect era binar: utilizând un convertor din binary în text, se obținea partea a doua a linkului către proba următoare. Partea întâi era „bit.ly/”, ca la prima probă, așa cum spunea indiciul: „Începuturile sunt comune, iar drumul e în melodie”. Urmând linkul compus astfel, se ajungea pe pagina partenerilor noștri de la The Dungeon.

Al treilea indiciu era un text urmat de un fișier video care nu funcționa. Cei care citeau cu atenție observau ca textul începea cu un punct. Luând primul simbol de la începutul fiecărui paragraf de text, se putea obține „.jpg”. Deschizând filmul și schimbând extensia de la finalul adresei web în „.jpg” (sau salvând pe calculator filmul și redenumind fișierul din mp4 în jpg), se obținea un QR Code, care odată scanat trimitea spre pagina de înscriere pe lista câștigătorilor.

Felicitări tuturor celor care au reușit să ajungă la final, mulțumim tuturor celor care au încercat să dezlege indiciile publicate de noi!

Dacă v-a plăcut, haideți la Biertan: vom avea un ghost-hunt offline în primele 2 zile de festival, în care veți putea explora mai departe povestea Proiecționistului Posedat. Vă așteptăm de vineri, 14 august!