The Rocky Horror Picture Show

Doi călători rătăciți se trezesc la mila unui doctor nebun numit, deloc întâmplător, Frank-n-Furter și a eccentricilor săi musafiri…

Deopotrivă omagiu declarat adus filmelor SF clasice și ironie fină la adresa cutumelor sexuale, și beneficiind de o distribuție cel puțin eclectică – Susan Sarandon și Barry Bostwick (timida Janet și bățosul Brad, rătăciți în mijlocul furtunii), Meat Loaf (rebelul Eddie), Charles Gray (criminolog și narator) și, desigur, unicul și irepetabilul Tim Curry pe post de „travestit adorabil din Transsexual, Transilvania” – The Rocky Horror Picture Show a fost, la lansarea din 1975, un eșec răsunător.

Grație unor fani devotați, ce au convins un cinema din New York să-l difuzeze la miezul nopții, TRHPS a devenit, aproape imediat, cel mai celebru film cult al tuturor timpurilor. Cântecele sunt adictive (încercați, de puteți, să vă scoateți The Time Warp sau Toucha Toucha Touch Me din minte), povestea complet ridicolă iar nerușinarea perfect amuzantă. În plus, pentru cei care-și doresc să se perfecționeze în tehnica playback-ului, sau pentru cei care vor, pur și simplu, să se distreze ca pe vremuri, TRHPS nu are rival. Deviant și genial.

Trailer: