Proiectul “Papergirl”

Un alt eveniment special din cadrul primei ediții „Lună plină” îl reprezintă proiectul cultural-artistic Papergirl ce are ca scop apropierea artei de public – practic, acest proiect pune în contact publicul larg cu creații artistice în cel mai neașteptat moment al unei zile obișnuite. Se doreste sensibilizarea trecătorului și sporirea intersului față de artă. În cateva cuvinte, Papergirl este participativ, analog, necomercial si impulsiv. Proiectul s-a născut la Berlin în 2006, și de atunci s-a răspândit în întreaga lume. În majoritatea marilor orașe, proiectul Papergirl are mare succes și se desfășoară în fiecare an. În România, Papergirl există la București, Iași, Sibiu, Brașov, Constanța și Cluj-Napoca, iar acum ajunge și la Biertan.

La „Lună Plină”, atelier Papergirl se va numi FLUO PAINTAT NIGHT și oricine poate participa cu o creație inspirată de imaginarul filmelor fantasy-horror din programul festivalului. Lucrările vor putea fi realizate pe lumină și pe întuneric și vor fi expuse peste noapte la lumină UV. Atelierul va avea loc într-un cort psihedelic de 3x6m, pe pereții căruia se va expune fiecare lucrare creată la fața locului. Vom pune la dispozitie toate materialele necesare: vopsele fluorescente, spray, suport, etc.. În final, lucrarile vor fi strânse și duse la Cluj-Napoca, unde vor fi expuse în cadrul expoziției Papergirl din 10 octombrie. Ulterior vor fi amestecate cu alte lucrări primite în cadrul proiectului și distribuite pe străzile Clujului, de pe biciclete.

Programul atelierului Paper girl va fi: sâmbătă, 18 august, de la orele 12.00 la Terasa Lună Plină, sunteți invitați să creați pentru ca la apusul soarelui operele să fie expuse în cortul din zona campingului – lângă terasa "La țăruș". Și duminică, înainte de plecare, mai puteți lua parte la acest atelier, începând cu ora 10:00.