EducaTIFF la LUNĂ PLINĂ 2014

EducaTIFF – programul de educaţie media şi cinematografică pentru elevi a debutat în 2009 în cadrul celei de a 8-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca, cu scopul de a (re)aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşi către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

Educaţia cinematografică stimulează învăţarea şi percepţia critică, analizele şi dezbaterile asupra emoţiilor şi topicilor stârnite de filme. De asemenea, prin educaţia cinematografică, copiii şi tinerii devin capabili să folosească filmul ca sprijin al propriei creativităţi, iar industria filmului trebuie să le respecte opiniile.

Prin dezvoltarea programului EducaTIFF, TIFF îşi asumă misiunea de a forma, începând de la o vârstă foarte tânără, un public de film avizat şi îşi încadrează eforturile alături de cele ale altor proiecte europene similare.

În 2013, după desfăşurarea EducaTIFF în cadrul Festivalului International de Film Transilvania, EducaTIFF a fost inclus şi în programul festivalurilor TIFF Sibiu, TIFF Miercurea Ciuc, "Lună Plină" de la Biertan şi Alba Iulia Music and Film Festival. Peste 3.000 de participanţi s-au bucurat de proiecţiile de film, atelierele de animaţie, seminariile de critică de film şi lecţiile de cinema.

În perioada 25-27 iulie, programul de educaţie cinematografică revine la Biertan cu filme fantastice pentru copii şi ateliere de animaţie. FILMUL are darul de a trezi copiilor dorinţa de cunoaştere şi de a le hrăni spiritul şi imaginaţia. Fiecare copil merită o experienţă cinematografică!