Biciclete și excursie fantastică

La Luna Plina – Festivalul Filmului Horror si Fantastic vă așteaptă biciclete de închiriat oferite de TransyBike și o excursie fantastică cu acestea prin satele săsești.
 
Bicicletele pot fi închiriate de vineri până duminică de la Info Point. O inchiriere de biciclete pentru 5 ore costă 30 lei, iar pentru toată ziua costă 50 lei.
 
Sâmbătă, 12 august, TransyBike vă provoacă la o excursie pe biciclete pe ruta Biertan – Copsa Mare – Nou Sasesc – Malancrav – Floresti – Biertan pentru a descoperi frumusetea satelor sasesti.
 
Traseul are o dificultate mai ridicata cu numeroase pante, mai ales in prima parte a traseului. Vor fi intersectate vaile paralele, fiecare ascunzand cate un sat sasesc pitoresc. Partea dificila a traseului tine pana in localitatea Malancrav. Aproximativ 16 km de parcurs, din care 90 % din tarseu este off road. Malancrav este renumit pentru comunitatea sa saseasca (probabil, unul dintre cele mai frumoase sate sasesti), iar biserica sa fortificata prezerva cele mai frumoase picturi murale din Transilvania. Vom poposi aici pentru a putea vizita biserica.
 
Din Malancrav mai sunt de parcurs 16 km pana la Floresti, unde Florin va va astepta cu delicatese de la stana, toate preparate acolo: casuri, urda si miel la ceaun.
 
Din Floresti se porneste inapoi spre Biertan. Traseul se desfasoara de aici pe asfalt (aproximativ 25 km), avand o scurta portiune si pe drumul national unde este nevoie de atentie sporita.
 
De adus: apa suficienta, snack sau batoane cu muesli pana la pranz. In functie de conditiile meteo, geaca de ploaie.
 
Pret:
Tur ghidat cu pranz, intrare la biserica, bicicleta, casca – 130 lei
Tur ghidat cu bicicleta proprie – 90 lei (pranzul inclus)
 
Rezervări excursie la mailul: info@lunaplinafestival.ro