Azi începe Lună Plină 2015

Timp de trei zile spectatorii din Biertan vor avea ocazia să vadă cinci premiere românești absolute care concurează pentru Trofeul Lună Plină. În plus trei American masters (Steven Spielberg, Joe Dante, Lewis Teague) se întâlnesc în cadrul evenimentului Night of the Creature Features, în compania clasicelor „Fălci”, „Piranha”, „Alligator”, toate prezentate în versiuni restaurate.
 
Ca în fiecare an, din programul festivalului face parte și proiecția în aer liber a cultissimului „The Rocky Horror Picture Show”, care în august 2015 împlinește fix 40 de ani. Let's do the time warp again!
 
Prima zi a festivalului începe la ora 19:00 în Sala Karloff cu proiecția "Horsehead", film din competiția "Lună Plină 2015". Acesta a primit premiul de regie la Fantasporto pentru un horror halucinant cu un cast eclectic: Catriona MacColl, Philippe Nahon și Murray Head.
 
Seara continuă la Grădina Melies, de la ora 21:30, cu "Falci/Jaws", primul blockbuster modern, în regia lui Steven Spielberg. Filmul va rula in festival la fix 40 de ani de la premiera. La miezul nopții ne retragem la Cinema Vertigo la "Piranha", o productie Roger Conrman in regia lui Joe Dante, un omagiu sanglant-satiric adus filmului "Falci/Jaws" și "Alligator", un cult subevaluat, pe un subiect ironic-improbabil și cu Robert Forster într-un rol de zile mari.
 
Tot azi vă așteptăm în Piața Centrală din Biertan, de la ora 16:00, la atelierul "Fabrica de Cosmaruri / Factory Nightmares" realizat de prietenii de la Sibiu Comics Club.
 
Prima zi de festival se încheie pe terasa la "Țăruș", în camping, cu muzică aleasă și o atmosferă horror de fantastică.
 
A patra ediție a Luna Plina – Festivalului Filmului Horror si Fantastic are loc în perioada 14-16 august în Biertan, la Grădina Melies, Cinema Vertigo și Sala Karloff. Toate detaliile despre transport şi cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.
 
Detalii despre bilete și abonamente: http://bit.ly/1EqVI6R | Programul festivalului: http://lunaplinafestival.ro/program

Festivalul de Film Horror şi Fantastic Lună Plină este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Transilvania Film. Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Biertan.

Sponsor: Silva

Parteneri tradiţionali: Pepsi, Biletmaster

Parteneri media: Zile şi Nopţi, Radio Romania Cluj, Supersound, Liternet. ro Monitorul de Mediaş, Mesagerul de Sibiu, Aarc.ro, CinemaRx, Cinefan, Film reporter, Cinemagia, Blog de cinema, Slicker.