AMR o lună până la următoarea Lună Plină!

Lună Plină a primit anul acesta un număr record de filme înscrise: aproape 1500 de lung-metraje și scurt-metraje, total amețitor din care va ieși la suprafață o selecție, semnată de criticul de film Cătălin Mesaru, cât să asigure patru zile (10-13 august) de coșmaruri pe toate gusturile. Filmele vor rula în aer liber în Grădina Melies, Cinema Vertigo și în interior la Sala Karloff, și la Căminul Cultural din Biertan.

Abonamente (cu sau fără camping inclus): biletmaster.ro: bit.ly/Bilete_LunaPlina2017

Un eveniment important al acestei ediții va fi cine-concertul CelloFun — Femeia în lună. ‘Frau im Mond’ își are originile în studiile lui Hermann Oberth, considerat unul din părinții astronauticii moderne, născut (1894) chiar în județul Sibiu. Scriiitoarea Thea von Harbou s-a inspirat din lucrările profesorului privind posibilitatea explorării spațiului cosmic cu ajutorul rachetelor cu echipaj uman. Ea a scris romanul intitulat Femeia în lună, care apoi a constituit baza scenariului după care s-a turnat filmul lui Fritz Lang. Femeia în lună este primul lung-metraj de acțiune din istorie care se desfășoară în spațiu, film apărut în același an (1929) în care Oberth își lansa prima rachetă cu combustibil lichid.

Filmul este precedat de fragmente din două filme daneze, realizate cu mai bine de un deceniu înainte, tot pe tema pe rachetelor și a zborului în spațiu: ‘Verdens Undergang’ (‘Sfârșitul lumii’, 1916, regia: August Blom) și ‘Himmelskibet’ (‘O călătorie pe Marte’, 1918, regia: Holger-Madsen).

Proiecția este însoțită de sound-designul original al trupei CelloFun, o formulă electro-acustică creată special pentru re-construcția coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtură între foley și improvizație live.

Nu lipsesc de la ‘Lună Plină’ nici petrecerile, jocurile de tip ‘escape room’, atelierele fantastice sau târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și un camping modern.

***

Festivalul de Film Horror și Fantastic ‘Lună Plină’ (10 — 13 august) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan

Sponsor principal: Staropramen

Parteneri media: Rock FM, Zile și nopți, ARTmania Festival, Cinemagia, ClujLife, Urban.ro, Sub25, Cinefan, Movienews, Orașul Meu, Blogunteer, Obiectiv Media, Art7, Horrorum