Vineri, o zi cu zombi | Full MOON - Horror & Fantasy Film Festival
×
Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6.
Pentru a explora continutul tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Tiff.ro

Top left

Vineri, o zi cu zombi

17.08.2013 19:26
foto
(0)
video
(0)
Spectatorii Lună Plină au avut parte de o zi deosebit de bogată în zombi. Pe lângă cele trei filme din maratonul comediilor cu morți vii, zombifilii au putut degusta un aperitiv cușer: Cannon Fodder, prima producție israeliană de gen.
Prima doză de sânge contaminat și creaturi flămânde de carne vie a picat fix în miezul zilei. Debutul în lungmetraj al lui Eitan Gafny, selecționat în competiția oficială a festivalului, a mizat în egală măsură pe umor, pe realitățile specifice Orientului Mijlociu și zombi deosebit de săltăreți. Cei mai zvăpăiați dintre spectatori s-au delectat astfel cu acest eveniment de-a dreptul cinematografico-istoric: primul film israelian cu zombi.
 
În fapt de seară, a avut loc o invazie triplă a cadavrelor ambulante. Cele trei comedii cu zombi sau prezentat ordonate cronologic spectatorilor. Return of the Living Dead  (Dan O’Bannon, 1985), cultissimul film seminal care a reînnoit genul la mijlocul anilor 80, a cauzat tsunamiuri de hohote și chiuituri. Ritmul hohotelor a continuat susținut pe durata unui alt film cult: Shaun of the Dead (Edgar Wright, 2004). Comedie extrem de seacă și britanică, filmul lui Wright a readus pe ecrane vedete ale insulelor britanice: Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield, Lucy Davis, Bill Nighy, Dylan Moran. La miezul nopții trecute fix, al treilea film, deosebit de recentul Cockneys vs. Zombies (Matthias Hoene, 2012) a aruncat în luptă cocalarii londonezi și contingentul geriatric împotriva unei hoarde de nemorți încet umblători.