Câștigătorii competiției Melies d'Or 2012 | Full MOON - Horror & Fantasy Film Festival
×
Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6.
Pentru a explora continutul tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Tiff.ro

Top left

Câștigătorii competiției Melies d'Or 2012

22.10.2012 09:57
foto
(0)
video
(0)
Melies d'Or, cel mai râvnit premiu din industria cinematografică de gen, a fost acordat zilele trecute, la Sitges, filmului Vanishing Waves, o coproducție Lituania-Franța-Belgia în regia Kristinei Buozyte.

Vanishing Waves a câștigat cel mai recent Melies d'Argent, acordat în cadrul Festivalului Internațional de Film Fantastic de la Lund și este ultimul film intrat în competiția pentru marele premiu Melies d'Or.

TRAILER VANISHING WAVES: http://www.youtube.com/watch?v=yk-bLCJz2KA

Tot la Sitges, cel mai vechi festival de film fantastic din Europa, ajuns în acest an la ediția cu numărul 45, premiul Melies d'Or pentru cel mai bun scurtmetraj s-a acordat filmului Zimmer 606, în regia elvețianului Peter Volkart.

Acordat începând cu anul 1996, premiul Melies d'Or recompensează o competiție cu totul unică, realizată în colaborare de toate festivalurile de gen afiliate la Federația Festivalurilor Europene de Film Fantastic (www.melies.org). Fiecare ciclu competitiv durează aproximativ un an și este organizat în două etape. În prima etapă, fiecare festival participant organizează o competiție în urma căreia un lungmetraj și un scurtmetraj european primesc câte un Méliès d’Argent. Aceste filme intră în mod automat în competiția Melies d'Or. De îndată ce toți membrii afiliați au decis filmele laureate cu Melies d’Argent, următorul festival din calendar organizează competiția și alege juriul care va decide câștigătorii Melies d'Or.

În lupta pentru Melies d'Or 2012 au intrat și două filme difuzate în cadrul primei ediții a Festivalului de Film Horror și Fantastic „Lună Plină”: Lista (regia Ben Wheatley, Marea Britanie 2011), premiat cu Melies d’Argent la Sitges 2011 și Somn ușor (regia Jaume Balagueró, Spania 2011), premiat cu Melies d’Argent la Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival 2012.

Desfășurat în perioada 4-14 octombrie, Sitges – Festival International de Cinema Fantastic de Catalunia și-a desemnat pe 13 octombrie câștigătorii. Juriul format din regizorul și producătorul american William Lustig, regizorii spanioli Nacho Cerda și Judith Colell, veteranul regizor italian Lamberto Bava și actrița americană Denise Crosby a hotărât că marele câștigător este Holy Motors (regia Léos Carax). Vincent d'Onofrio (Chained, regia Jennifer Lynch) și Alice Lowe (Sightseers, regia Ben Wheatley) au fost premiați pentru interpretare. Premiul pentru cele mai bune efecte speciale a revenit filmului The Viral Factor, în regia lui Dante Lam.